Sunday, March 7, 2010

Sidruni-moonikeeks

Selle keeksi retsepti võtsin OmaMaitse ajakirjast. Pilt tundus isuäratav ja saabuva naistepäeva puhul võtsin nõuks proovida. Ajakirjas oli glasuuriga variant, asendasin selle lihtsalt tuhksuhkruga.

150 g võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
1,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g jahvatatud mandleid
2 dl mooniseemneid
1 dl vett
1 dl pressitud sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
riivsaia

Toasoe võib tuleb suhkruga vahustada ning lisada ükshaaval munad. Või ja suhkru segule õrnalt juurde segada jahu, küpsetuspulbri, soola, mandlijahu ja mooniseemnete segu. Järgmisena vesi, riivitud sidrunikoor ja pressitud sidrunimahl. Keeksivorm võitada ning üle puistada riivsaiaga, tainas sisse valada ning 175 kraadi juures 50 minutit küpsetada. Tagantjärele tarkusena paneksin soola vähem, umbes pool teelusikatäit ning vormi paneksin ikkagi küpsetuspaberi, kuna tükk tegemist oli keeksi vormist kätte saamisel. Lõpptulemuseks oli huvitava sidrunise maitsega mahlakas keeks.










No comments:

Post a Comment