Thursday, March 25, 2010

Kartuli-juustumütsid

Midagi vahelduseks tavalisele keedukartulile ja kartulipudrule. Retsept pärit toidutarest, osade koostisosade puudumise tõttu vahetasin aineid ning muutsin veidike endale sobivamaks.

25 g võid
700g kartuleid
rohelist sibulat
100 g riivjuustu
3 sl kohvikoort
2 muna
soola, pipart

Kõigepealt koorisin kartulid ning lõikasin need väiksemateks tükkideks ja panin keema. Samal ajal tükeldasin rohelise sibula ning segasin riivjuustuga. Sulatasin või ning segasin selle kohvikoorega. Kui kartulid keenud (jätsin veidikine tooreks, kuna ahjus küpsevad ka), siis kurnasin ning surusin kahvliga pudruks. Kartulipudru hulka segasin riivjuustu-sibula segu ning või-kohvikoore segu ning munakollased. Munavalged kloppisin vahule ning segasin ettevaatlikult kartulipudruga kokku. Maitsestasin soola ja piraga ning panin lusikaga valmis taina muffinivormidesse. Küpsetasin umbes 200 kraadi juures 15 minutit. Valmis mütsid olid väga hea sibula-juustumaitsega. Järgmine kord lisaksin isegi rohkem juustu. Hea vaheldus.








No comments:

Post a Comment