Sunday, March 28, 2010

Õunakringel

Retsept pärit OmaMaitsest. Kohandasin veidikene koguseid.

Tainas:
0,25 l piima
25 g presspärmi
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
8 dl jahu
50 g võid

Piim kuumutada käesoojaks, lahustada selles pärm, lisada sool, vanillisihkur ja tavaline suhkur. Vähehaaval lisada jahu ning viimaks või. Sõtkuda kuni tainas lööb käte küljest lahti. Katta rätikuga ning lasta seista umbes pool tundi. Selle aja jooksul saab valmistada täidise ja katte.

Täidis:
7 keskmise suurusega hapukat õuna
50 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli

Õunad koorida, eemaldada südamikud ning lõigata tükkideks. Sulatada või, lisada fariinsuhkur ja kaneel ja õunatükid ning hautada potis umbes 10 minutit. Eemaldada pliidilt ning jahutada.

Purukate:
2,5 dl jahu
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
100 g pähkleid
100 g võid

Puru jaoks segada koostisained omavahel ning külma võiga segada ja näppida puruks. Kuna mul oli või soojaks läinud, siis puru mul ei tulnud. Tuli lihtsalt magus mass.

Kui tainas on kerkinud siis rullida see jahuga puistatud pinnal. Määrida õunasegu tainale ning panna 2/3 purust katte peale. Keera rulli. Retseptis oli vaja rull pikiti pooleks lõigata ning siis palmik punuda. Kuna täidis oli üsna vedel, siis jätsin ühe rullina kringli, muidu oleks vist kogu täidis välja valgunud. Peale panin ülejäänud "purukatte", kuna mul tuli lihtsalt ühtne mass, siis hõõrusin selle kringli peale enam-vähem laiali. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30-35 minutit.








No comments:

Post a Comment