125 g hapukoort
75 g võid
1 muna
3 dl nisujahu
veidike soola
veidike küpsetuspulbrit
150 g juustu
Sulatasin või ning segasin hapukoorega. Kloppisin juurde muna ning jahu-soola-küpsetuspulbri. Segasin ning lisasin vähehaaval jahu, kuni tainas käte küljest lahti lõi ning rullida andis. Vahepeal riivisin juustu. Jagasin taigna kaheks osaks ning rullisin esimese taignaketta, peale riputasin juustu ning kõige peale teine juustuketas. Ääred näppisin kokku ning lükkasin piruka ahju. Tagantjärele tarkusena oleks võinud veidike rohkem soola taignasse lisada (panin umbes pool teelusikatäit) ning juustu sisse oleks võinud küüslauku hakkida, oleks veidike maitsekam olnud. Küpsetasin umbes 200 kraadi juures 15-20 minutit. Jäin veidike hiljaks hatšapuri ahju panemisega, ahi hakkas juba maha jahtuma, seetõttu ei pruunistunud pealt ka palju. Lõigata soojana lahti nind serveerida kohe kuna kuumana on see pirukas parim!
No comments:
Post a Comment