Monday, September 13, 2010

Pirni-mandlikook

Põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
2 tl riivitud sidrunikoort
3,5 dl jahu
1 tl soola

Toasoe või ja suhkur vahustada, lisada munakollased, sidrunikoor ja omavahel segatud jahu ja sool. Tainas suruda võitatud vormi põhja ja äärtesse.

Täidis:
90 g pehmet võid
1,5 dl fariinsuhkrut
2 muna
120 g jahvatatud mandleid
3 sl jahu
0,5 tl küpsetuspublrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 suurt pirni

Toasoe või ja fariinsuhkur vahustada kohevaks, lisada munad, mandlijahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Segada ühtlaseks ja valada tainale. Pesta ja koorida pirnid, eemaldada südamikud ja lõigata sektoriteks. Pirnid asetada täidise peale ja küpsetada 175 kraadiga 45 minutit.

Sidrunikoore unustasin põhja seest ära, samuti tundus mulle, et soola on natuke palju, piisaks 0,5 tl ja suhrkut võiks isegi natukene rohkem olla. Ka pirne võiks rohkem olla. Sööjatele meeldis.